on tour
>  klik   op   bovenstaande   links   om   alle   pagina's   te   bekijken  <
De speellijst van Poppentje on tour . . . . Kijk ook bij Speeltheater Holland

 

Speeltheater Holland & Roberta Amador presenteren:

 

Poppentje On Tour


Regie : Onny Huisink
Tekst: Saskia Janse
Creatie Poppentje: Roberta Amador
begeleiding Poppenspel: Roberta Amador
Poppenspel : Meike van den Akker, Steven Luca Groenen
Zang : Annemarie Maas
Piano : Martin Rudolph
Camera : Ruben Gischler ,Johan van der Graaf
Ontwerp kostuums: Onny Huisink, Geertje Masselinck
Uitvoering kostuums: Carla Kienhuis

Vanaf januari 2004 gaat Poppentje weer op tournee. Samen met zangeres en pianist zal hij te zien zijn in diverse theaters door het hele land.

De premiere is dit keer in Edam. Dan gaat Poppentje het land in, om vervolgens begin mei 2003 weer terug te komen in de Krakeling, waar hij nog de hele maand zal optreden.

Poppentje is beroemd. Zo beroemd dat hij, net als Grote Sterren, op 'tour' gaat om al zijn fans in levende lijve te ontmoeten. Hij treedt op met twee beroemde muzikanten: meneer de Waal en mevrouw Maas. Maar als Poppentje het toneel betreedt, wordt het erg ingewikkeld. Drie beroemdheden op één toneel is een drama. Meneer de Waal, de pianist, is erg jaloers. Wie is dat kleine mannetje met dat pietepeuterige pianootje, waar Maas zo verliefd op neerkijkt? En dan die mevrouw Maas, ze zingt prachtig. Maar zij is zoveel: zo Mooi en Groot en zoveel Vrouw. Poppentje wordt daar heel verlegen van.

Speciaal voor het theater is de voorstelling "Poppentje On Tour" gemaakt. Een muzikale voorstelling waarbij Poppentje in zijn avonturen wordt begeleid door twee poppenspelers, een zangeres en pianist. Omdat dit mannetje met z'n grote uitstraling klein van formaat is, worden al zijn bewegingen vastgelegd door een cameraman en vallen live- en van te voren opgenomen beelden van Poppentje te bewonderen op een groot scherm.

Poppentje Plus
Naast een hele serie Poppentje voorstellingen is er een activiteitenprogramma gepland dat het hele theater omtovert in de wereld van Poppentje. Er zijn meerdere workshops voor de kinderen die de vrije voorstellingen bezoeken en er is een hele bijzondere tentoonstelling met levensgrote voorwerpen gerealiseerd. Op televisie komt Poppentje vaak met, voor hem, levensgrote objecten als een tandenborstel, een boek of een walkman in conflict. Inventief als hij is, gaat hij vervolgens op zoek naar oplossingen. Dit stukje van de wereld van Poppentje willen we in de tentoonstelling terug laten komen. Verder worden filmpjes vertoond die eerder in VPRO's Villa Achterwerk te zien waren. Deze tentoonstelling in de foyer van uw theater wordt op de dag van de eerste voorstelling feestelijk geopend door kinderen uit uw stad.

De workshops
Op de tweede dag van de voorstelling én de navolgende dagen worden voor en na de voorstelling workshops gehouden. Er zijn drie verschillende workshops ontwikkeld. Een muzikale workshop waaraan dertig kinderen mee kunnen doen.
Een workshop poppenspel waarin twintig kinderen zelf met poppen als Poppentje leren omgaan en tot slot een doe-workshop waarin eveneens twintig kinderen creatief met Poppentje aan de slag gaan en het resultaat mee naar huis kunnen nemen.

De samenwerking met Speeltheater Holland ligt voor de hand: Roberta Amador heeft eerder meegespeeld in "Sprookjes over de liefde", poppenspel als multicultureel sprookje ontwikkeld door Speeltheater Holland.
Al ruim 25 jaar maakt Speeltheater Holland jeugdtheater. Met een repertoire dat in binnen- en buitenland altijd veel waardering heeft geoogst en veel publiek heeft getrokken is Speeltheater Holland een niet weg te denken gezelschap in Nederland. De rollen in de voorstellingen van de groep worden door zowel acteurs als door poppen gespeeld. Deze combinatie zorgt voor
haast magische voorstellingen die voor jong en oud een bijzondere ervaring zijn.
Zie ook Speeltheater Holland: www.speeltheater.nl

 De speellijst van Poppentje on tour is online - klik hier om de speellijst te bekijken

naar boven

Poppentje op televisie

Poppentje in concert

Poppentje op TMF

Poppentje is een creatie van Roberta Amador . . email: info@poppentje.nl . .